top of page
IMG_20210219_164519.jpg

Werkervaringsplekken

Zoek je een leuke plek om te werken en te leren over de toekomst van de landbouw? Dan ben je hier aan het juiste adres! Bij ons ga je onder andere bomen en struiken planten, stekken, snoeien en woekeraars bestrijden, vruchten blad en noten oogsten. Je leert hoe je een voedselbos mee kunt helpen beheren en hoe het werkt. Naast de praktische werkzaamheden bieden we bijvoorbeeld wekelijks een middag met theoretische verdieping aan. Als je het heel erg leuk vindt en er meer mee zou willen kun je misschien wel aan het werk als assistent voedselboswachter bij een voedselbos bij jou in de buurt! 

 

Bij de werkervaringsplekken werken we vanuit de Wmo en Wlz. Als je al een indicatie hebt, dan maakt dit het makkelijker om snel te starten. Heb je nog geen indicatie? Dan ben je ook welkom om eens te komen kijken, een dagje mee te lopen en de mogelijkheden te bespreken! 

 

Wil je een kennismaking plannen of heb je vragen over de werkervaringsplekken, dan kun je contact opnemen met Jonah Lardinois. Dit kan telefonisch (06 10825053) of per mail jonah.lardinois@arbres.nl. Graag tot ziens bij een van onze voedselbossen!

Vacatures werkervaring:

fotografie & sociale media

Vind jij het leuk om foto’s te maken, social media posts te bedenken of blogs te schrijven? Dan nodigen wij je graag uit om bij voedselbos de Waalgaard en op landgoed Grootstal foto’s te komen maken. Transitiewinkel ‘t Grootstalletje zoekt daarnaast iemand om elke week een originele social media post te schrijven. Voor deze functie heb je ervaring met fotografie of goede schriftelijke vaardigheden nodig.

Werken in de kwekerij

Om voedselbossen aan te leggen, hebben we natuurlijk heel veel planten nodig. Daarom zijn we druk bezig met het opzetten van onze eigen kwekerij. Hierin kun je leren zaaien, stekken en enten. Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig voor deze functie. Omdat je met jonge plantjes werkt, is het belangrijk dat je geduldig en zorgvuldig te werk gaat. Met de ervaring die je hier opdoet, kun je later misschien wel aan het werk in een kwekerij? Als je bij ons uitgeleerd bent, zoeken we graag met je mee naar een passende werkplek!

Houtbewerking

We komen er steeds meer achter dat we iemand nodig hebben die goed kan timmeren. Denk dan aan het bouwen van een houten afdakje voor het gereedschap, het maken van grote roofvogelkasten of juist kleine vogelhuisjes. Ben jij handig, werk je graag buiten en heb je ervaring met houtbewerking? Dan nodigen we jou uit om ons team te komen versterken!

technische ondersteuning

Een voedselbos is een vorm van landbouw waarbij we geen grote machines gebruiken. Dit betekent natuurlijk niet dat er geen techniek bij komt kijken. We maken bij de Waalgaard een druppelirrigatie systeem, hebben een waterpomp, grasmaaier en verschillende soorten gereedschap die gerepareerd moeten worden. Heb jij al een beetje technisch inzicht en wil je dit graag verder ontwikkelen? Dan kan voedselboswachter Frank jouw hulp goed gebruiken bij het onderhoud!

Projectleider kruidentuin

Kun je goed procesmatig denken en heb je groene vingers, maar kun je je plek op de arbeidsmarkt nog niet vinden? Dan is re-integreren in een rustige, groene omgeving wellicht iets voor jou! We zijn op zoek naar iemand die de kruidentuin wil leren beheren volgens de permacultuur principes. Joke beheert nu al zeven jaar een kruidentuin op landgoed Grootstal. De tuin ligt op een prachtig landgoed, waarop diverse duurzame landbouwprojecten gevestigd zijn. Na de oogst worden de kruiden verwerkt tot thee met een positief verhaal. We hebben enthousiaste vrijwilligers die helpen bij het praktische taken in de kruidentuin. In eerste instantie zou je met hen meewerken, zodat je ervaring opdoet en de tijd hebt om overzicht te krijgen over de werkzaamheden in verschillende seizoenen. Na verloop van tijd krijg je bij deze functie een toenemende mate van verantwoordelijkheid en leer je ook hoe je anderen kunt aansturen. 

open sollicitatie voedselbos

Wij kunnen veel verschillende werkzaamheden bedenken, maar mensen weten vaak zelf het beste waar hun talenten liggen. We horen dus graag waar jij goed in bent, of wat je juist heel graag zou willen leren! Denk breder dan alleen werken en het groen, als beginnende organisatie kunnen we input uit verschillende hoeken goed gebruiken.. Eigen initiatief waarderen we enorm, dus bel of mail ons gerust en dan nodigen we jou graag uit voor een kop koffie om jouw idee te bespreken.
Het gaat hierbij dus om een werkervarinsplek.

Lees meer

Wij werken met: 

werkbedrijf.jpg
Pluryn-logo.jpg

Arbres is een erkend leerbedrijf

ribw.png
erkend leerbedrijf.png
bottom of page