top of page
IMG_20210219_164519.jpg

Werkervaringsplekken

Zoek je een leuke plek om te werken in de natuur en te leren over de toekomst van de landbouw? Dan ben je hier aan het juiste adres! Bij ons ga je onder andere bomen en struiken planten, stekken, snoeien, woekeraars bestrijden en vruchten, blad en noten oogsten. Je leert hoe je een voedselbos mee kunt helpen beheren en hoe het anders gaat dan de meeste boerderijen. Naast de praktische werkzaamheden bieden we wekelijks een middag met theoretische verdieping aan.

 

Als je het heel erg leuk vindt en er meer mee zou willen kun je misschien wel aan het werk als assistent voedselboswachter bij een voedselbos bij jou in de buurt! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel op de Waalgaard als op landgoed Grootstal is het heerlijk rustig en kun je je hoofd leeg maken, door te werken met je handen. Door elke week te komen op vaste dagen krijg je routine in je week en dat geeft houvast. Wil jij je belastbaarheid verhogen en uiteindelijk weer uitstromen naar betaald werk? Bij Arbres krijg je persoonlijke begeleiding en kijken we week voor week wat je wel of niet aankunt.

 

 

 

 

 

 

 

 


met zn allen.jpeg

Bij de werkervaringsplekken werken we vanuit de WMO en WLZ. Als je al een indicatie hebt, dan maakt dit het makkelijker om snel te starten. Heb je nog geen indicatie? Dan ben je ook welkom om eens te komen kijken, een dagje mee te lopen en de mogelijkheden te bespreken! 

Wil je een kennismaking plannen of heb je vragen over de werkervaringsplekken, dan kun je contact opnemen met Jonah Lardinois. Dit kan telefonisch (06 10825053) of per mail jonah.lardinois@arbres.nl. Graag tot ziens bij een van onze voedselbossen!

Op dit moment beheerd Arbres twee voedselbossen in de omgeving van Nijmegen: de Waalgaard en de Heerlijke bosgaard.

De Waalgaard bevindt zich in Weurt en was eerst een perenboomgaard voordat de coöperatie Arbres het kocht. De afgelopen jaren hebben wij langzaam maar zeker de perenbomen weggehaald en er allerlei jonge fruitbomen – en een moestuin!- voor teruggezet. Op de Waalgaard zijn er veel verschillende klussen zodat er voor iedereen wel wat tussen zit. Steek je graag de handen uit de mouwen? Help dan (natuurlijk in je eigen tempo) met gaten graven voor de nieuwe aanplant, moestuinbedden maken of het kruien van houtsnippers.

Houd je meer van lichter werk? Doe dan mee met stekken maken, bomen snoeien, of onkruid wieden in de moestuin. En als je van alles wat wilt doen dan kan dat natuurlijk ook.

De Heerlijke bosgaard bevindt zich aan de rand van Nijmegen-zuid, op Landgoed Grootstal. Dit is een landgoed waar meerdere vernieuwende boerderijen worden ontwikkeld. Arbres legt hier ook een voedselbos aan en beheert een kruidentuin. Waar eerst een veld was met alleen maar gras, daar staan nu rijen met jonge boompjes en struiken. Net als bij de Waalgaard zijn hier veel klussen te doen met het onderhoud van het voedselbos.

Anders dan bij de Waalgaard is het team bij de Heerlijke bosgaard  wat kleiner en meer gefocust op dingen leren over natuur en landbouw. Zo hebben we elke woensdag een kennisdeelmiddag, waarin met elkaar leren over de ontwerpprincipes van een voedselbos, biodiversiteit, het klimaat en experimenteren we met het verwerken van de oogst.

Bij de Heerlijke Bosgaard werken we op woensdag en donderdag. Bij de Waalgaard werken we op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Als je het leuk vindt kun je bij beide projecten meewerken, maar je mag ook één kiezen. Daarnaast kun je kiezen of je alleen in de ochtend, in de middag of allebei komt.

Meestal werken we in meerdere kleine groepjes van twee tot vier, maar als je liever alleen werkt dan is dit goed mogelijk. Om 11 uur hebben we een kleine pauze, om half 1 een grote pauze en om half drie weer een kleine pauze. Tijdens de pauze drinken we een kopje koffie of thee en ontstaan er altijd wel gezellige gesprekken. Als je liever niet in een groep pauzeert dan is er ook gelegenheid om ergens anders alleen, of met iemand anders tot rust te komen.

Als betaald werk voorlopig geen optie voor je is dan kijken we samen naar meer persoonlijke doelen. Wil je meer zelfvertrouwen opbouwen? Werken aan sociale vaardigheden? Of wil je meer leren over planten en bomen en/of het boeren bestaan? Wat de reden ook is, bij Arbres vinden we een manier van werken die bij jou past. 

Kwaliteitsborging

Onze externe vertrouwenspersoon Guus Bremer, van de organisatie 'Sterker sociaal werk' is laagdrempelig telefonisch (06 27 851 840) of per mail (g.bremer@sterker.nl) te bereiken. 

 

Daarnaast zijn wij aangesloten bij het Klachtenportaal Zorg 

 

Onze werkervaringsplekken worden gecoördineerd door een BIG-geregistreerd hbo-verpleegkundige . Tevens opgenomen in het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen, met als deskundigheidsgebied GGZ.

Wij werken met: 

werkbedrijf.jpg
ribw.png
Pluryn-logo.jpg

Arbres is een erkend leerbedrijf

erkend leerbedrijf.png
bottom of page