top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJoris de Kleer

Maak kennis met Alexander

Alexander werkt nu 6 maanden bij de Waalgaard. Een mooi moment om even stil te staan bij zijn ervaringen tot nu toe. Hoe kwam je bij de Waalgaard terecht?

De Waalgaard is de derde plek waar ik als vrijwilliger ben komen werken sinds ik gestopt ben met mijn baan. Vier jaar geleden liep ik vast in mijn werk als administratief medewerker en was betaald werk even geen optie meer voor mij. Ik heb toen op verschillende plekken een werktraject gevolgd. Eerst kwam ik bij een professionele kwekerij, maar daar lag het werktempo te hoog. Vervolgens ben ik naar een zorgboerderij gegaan en dat vond ik toen even heel prettig, maar na verloop van tijd begon ik toch de uitdaging te missen. Toen kwam ik via mijn trajectcoach bij de Waalgaard. Wat trok je aan bij de Waalgaard? Ik was sowieso op zoek naar een plek waar ik met mijn handen kon werken en in de natuur. Ik kreeg een rondleiding van Joke en vond haar verhaal mooi en oprecht. Ik vond het een fijn idee dat ik een impact kan maken op de planeet door de Waalgaard te helpen. Het concept van een voedselbos sprak me erg aan, dus toen mijn traject bij de zorgboerderij was afgelopen ben ik meteen naar de Waalgaard gekomen.
Wat vind je leuk om te doen?

Tijdens mijn werk als administratief medewerker kwam ik erachter dat ik niet gemaakt ben om hele dagen achter de computer te zitten. Dus om gewoon buiten te werken vind ik al erg fijn. Ik vind het echter ook leuk om mentaal te worden uitgedaagd. Ik ben bijvoorbeeld onlangs begonnen met een bestand aan te leggen voor de Waalgaard met verschillende planten die voorkomen in het voedselbos. Ook vind ik het leuk om mee te denken over plannen en ontwerp met betrekking tot de moestuin. Met name de afwisseling maakt dat het werken bij de Waalgaard een positief effect op mij heeft. Wat voor effect merk je dan? Sinds ik bij de Waalgaard ben begonnen merk ik echt verschil in mijn stemming. Ook mijn zelfvertrouwen en belastbaarheid zijn erop vooruit gegaan!


En hoe kijk je naar de toekomst?

Ik zou misschien nog wel een opleiding willen gaan doen en/of een betaalde baan. Op dit moment ben ik daar nog niet klaar voor, maar het is fijn om het als stip te hebben op de horizon.

274 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page