top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJoris de Kleer

Met de handen bezig zijn

Bijgewerkt op: 28 jul. 2023

Ella werkt nu bijna 6 maanden bij de Waalgaard. Een mooi moment om even in te checken en vragen naar haar ervaringen. Ik spreek haar tussen de werkzaamheden door, in de caravan op de Waalgaard. Hoe kwam je bij de Waalgaard terecht? Ik was al aardig ver met mijn studie antropologie, toen ik vastliep met mijn gezondheid. Daardoor kon ik de studie niet afmaken en was betaald werk ook even geen optie. Via een trajectcoach werd ik verwezen naar Arbres als leer-werkplek.


Waarom koos je voor de Waalgaard? Ik houd ervan om buiten te zijn en ik speel al een tijdje met het idee van een eigen moestuin. Daar heb ik nu geen ruimte voor, want ik heb geen tuin, dus ik vind het leuk dat ik alsnog met dit idee aan de slag kan bij de Waalgaard. Ik vind het fijn om met mijn handen bezig te zijn, zeker als ik even niet zo lekker in mijn vel zit dan kan ik mijn gedachten aan de kant zetten en me meer focussen op het nu.
Heb je interesse voor de alternatieve vorm van landbouw die we hebben bij de Waalgaard? Ik zag onlangs de film ‘The biggest little farm’ en die vond ik inspirerend. Ik zou wel meer willen leren over duurzame landbouw en ga binnenkort meedoen met de kennisdeelmiddag op woensdag. Wat ik fijn vind bij de Waalgaard is dat ik het gevoel heb dat ik nuttig werk doe, omdat alles wat ik in het voedselbos in de grond zet nog voor vele jaren zal blijven staan. Dat geeft mij voldoening.


Ben je tevreden over het team en de begeleiding bij de Waalgaard? Ja ik vind het team heel gezellig en de begeleiding is goed. Jonah houdt goed rekening met wat ik aankan op dit moment en ik voel dat er geen hoge druk zit achter mijn werk.


Denk je dat je later iets gaat doen met buitenwerk of werk in het groen?

Dat weet ik nog niet, maar ik voel op dit moment wel dat ik werken bij de Waalgaard fijner vind dan het theoretische werk dat ik deed tijdens de studie antropologie. Ik ben nog even niet veel bezig met de toekomst, maar ben blij dat ik nu in ieder geval op een goede plek zit.

194 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page