top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJoris de Kleer

Waarom investeren in de Waalgaard?

Ook deze maand konden we weer nieuwe leden verwelkomen in de coöperatie.


Enkele weken geleden meldde Edwin Poppe zich, met zijn partner Annika Cornelissen. Ze hadden belangstelling om lid te worden van de coöperatie. Na kennismaken en statuten doornemen ontmoetten ze een aantal van de andere leden. Dat was meteen een klik en afgelopen vrijdag tekende Edwin de participatie-overeenkomst.


Aan de picknicktafel in de Waalgaard vroeg ik hem waarom ze lid zijn geworden: “Ik voel de urgentie over hoe er omgegaan wordt met de natuur. Dat moet echt anders.


Het is heel mooi hoe jullie een bestaande boomgaard omvormen naar een natuurinclusieve landbouwmethode. Ik vind het praktisch handig ingestoken en leuk. Daarnaast vind ik het ook nog eens interessant om te volgen, want ik wil voor mezelf ook graag meer leren over de aarde en over hoe ik onze eigen tuin op een ecologische wijze en eetbaar in kan richten.”


Na enig nadenken voegt Edwin nog andere argumenten toe aan zijn keuze om te investeren in de coöperatie: “Het maatschappelijke aspect aan dit project spreekt ons ook aan en tot slot denken we aan wat we doorgeven aan onze kinderen…”.


Een heleboel redenen dus om de voedselboomgaard de Waalgaard financieel te ondersteunen door een certificaat aan te schaffen. Edwin en Annika zijn nu mede-eigenaar van de grond en de opstanden. Wij zijn blij met weer twee enthousiaste leden erbij!

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page