top of page

Vacatures

Reageren op onderstaande vacatures kan via info@waalgaard.nl tenzij anders vermeld. 

Stagiair Sociale werkplekken

We zijn op zoek naar stagiaires dieons sociale team willen versterken. Affiniteit met voedselbossen en/of moestuinen is een pré, maar is niet noodzakelijk. 

Wij zouden (afhankelijk van het aantal stagedagen per stagiair(e)) één of twee stagiaires structureel een plek kunnen bieden. Onze voorkeur gaat uit naar een hbo- of mbo 4-student uit het sociale domein. Denk hierbij aan opleidingen zoals social work, toegepaste psychologie, of maatschappelijk werk en dienstverlening. 

Als stagiair(e) houd je je bezig met het stimuleren van duurzame inzetbaarheid van onze deelnemers, coaching op individueel niveau, het opstellen en evalueren van werkplannen en kun je groeien in je rol als groepsbegeleider. 

Doordat je in een klein, flexibel team werkt, is er veel ruimte voor eigen inbreng tijdens je stage. Affiniteit met buiten werken, ondernemerschap en/of ambitie om te pionieren zijn eigenschappen die een stage in onze jonge sociale onderneming tot een succes kunnen maken. 

Ben jij of ken jij iemand met interesse in een uitdagende stage, stuur dan een mail naar jonah.lardinois@arbres.nl of bel naar 06-10825053.

Voedselbos
boer

Voor ons derde project in voorbereiding zoeken we een kartrekker, die als (franchise-) ondernemer vanaf het begin instapt en met ondersteuning van ons team een eigen voedselbos bouwt van ongeveer 2 ha. Het gaat om het realiseren van een voedselbos in een bestaand bos, op een helling. We zoeken een kandidaat (of een duo) die zich herkent in de volgende beschrijving: - Minimaal twee dagen per week beschikbaar, bij voorkeur in de schoolvakanties meerdere dagen per week. - Beschikt over een basisinkomen, dat in de toekomst aangevuld/ vervangen kan worden door inkomsten uit het voedselbos. - Kan zelf een deel van de startfinanciering inbrengen (minimaal € 10.000,-) - Ondernemende zelfstarter. - Kan samenwerken met ons team van mensen in werkervaringstrajecten en vindt het leuk om vrijwilligers/ teams aan te sturen. - Is bereid en in staat om voorlichting/ rondleidingen/ workshops te verzorgen. - Is in staat om het project te overzien en zelfstandig te runnen, in aanvang desgewenst met coaching van Arbres. Denkniveau HBO+. - Schrikt niet van termen als bezinning, spiritualiteit, pelgrimade, bewustwording. - Minimale opleiding: voedselboscursus van minimaal een jaar gevolgd en afgerond hebben. - Affiniteit met paddenstoelenteelt.

Projectleider kruidentuin

Kun je goed procesmatig denken en heb je groene vingers, maar kun je je plek op de arbeidsmarkt nog niet vinden? Dan is re-integreren in een rustige, groene omgeving wellicht iets voor jou! We zijn op zoek naar iemand die de kruidentuin wil leren beheren volgens de permacultuur principes. Joke beheert nu al zeven jaar een kruidentuin op landgoed Grootstal. De tuin ligt op een prachtig landgoed, waarop diverse duurzame landbouwprojecten gevestigd zijn. Na de oogst worden de kruiden verwerkt tot thee met een positief verhaal. We hebben enthousiaste vrijwilligers die helpen bij het praktische taken in de kruidentuin. In eerste instantie zou je met hen meewerken, zodat je ervaring opdoet en de tijd hebt om overzicht te krijgen over de werkzaamheden in verschillende seizoenen. Na verloop van tijd krijg je bij deze functie een toenemende mate van verantwoordelijkheid en leer je ook hoe je anderen kunt aansturen. 

StagIAiR voedselbos

Momenteel hebben we twee projecten lopen, waar je als stagiair/vrijwilliger kan meedoen voor de verdere uitbouw van de plannen. Daarin meedoen betekent elkaar beter leren kennen, meeleren in een bestaand project en betrokken raken bij onze werkwijze. Met kans op overname van een van deze projecten in de toekomst, gericht op het verwerven van een zelfstandig inkomen. Voor deze rol vinden we het belangrijk dat je minimaal een cursus tot voedselbosboer hebt gevolgd of aan het volgen bent en dat je minstens een dag per week meewerkt op locatie.

bottom of page